About

Brigitte Ryckaert

Brigitte Ryckaert

Geboren te Antwerpen op 26 juni 1952

Naast haar klassieke gitaaropleiding heeft ze eveneens een opleiding genoten in de beeldhouwkunst, aanvankelijk in de Academie voor Schone Kunsten te Berchem, nadien in de Academie voor Schone Kunsten te St.Niklaas waar ze o.a.onderricht kreeg van René Smits.

Ze bekwam een regeringsmedaille met 96% in de Academie te St.Niklaas en de prijs ”Beeldhouwkunst” vanwege de kamer van Nijverheid en Koophandel te St.Niklaas in 1983.

Nadien werd zij geselecteerd voor de prestigieuze “Nationale Prijs Mark Macken voor Beeldhouwkunst” in 1983.

Als leerkracht klassieke gitaar in de Ekerse muziekacademie kon ze veel jonge en volwassen mensen stimuleren en helpen om zichzelf te ontplooien tijdens hun muzikale opleiding.

Als inwoner van Borgerhout nam ze telkens deel aan het kunstenfestival “Borgerhart” dat sedert het jaar 2000 de Borgerhoutse kunstenaars uitnodigt om hun ateliers open te stellen voor een breed publiek.

Reeds vele jaren maakt ze sculpturaal werk in keramiek  en probeert  ze ook tijdens workshops mensen uit haar omgeving te boeien en aan te sporen om langs deze weg eveneens een universele directe taal te vinden om zich te uiten.